MF intenționează să modifice Codul fiscal, în sensul clarificării noțiunii de „jurisdicții necooperante”

În vederea clarificării legislației referitoare la jurisdicțiile necooperante, Ministerul Finanțelor (MF) anunță că a întreprins demersurile necesare pentru ca, în scurt timp, să fie modificate prevederile art. 25 alin. (4) lit. f1) din Codul fiscal.

„Acest punct, introdus printr-o modificare intrată în vigoare în ianuarie 2021, prevede că sunt nedeductibile cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacții cu o persoană fizică sau juridică situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa I și/sau anexa II din Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Modificarea va viza eliminarea prevederii conform căreia statele incluse în anexa II vor fi considerate drept jurisdicții necooperante în scopuri fiscale, măsură care vine să clarifice, în acest sens, inclusiv tratamentul fiscal aplicat tranzacțiilor efectuate începând cu 1 ianuarie 2021”, precizează MF, în comunicat.

Potrivit reprezentanților instituției, în baza informațiilor disponibile până acum, niciun alt stat membru nu a adoptat măsuri similare împotriva jurisdicțiilor incluse în anexa II din Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale.

Citiți mai multe în CECCAR Businesss Magazine.

1 -03.02.2021

Leave your comment